REKOMANDIM I MJEKUT Dr. Enkelena Rraci Mjeke e përgjithshme

REKOMANDIM I MJEKUT( Beje Share)
Dr. Enkelena Rraci
Mjeke e përgjithshme

Mitet për Covid-19

 Rrjeti 5g NUK e përhap COVID-19 ( virusët nuk mund të udhëtojnë nëpermjet valëve të internetit).
 Ekspozimi në diell, ose në temperatura më të larta se 25 gradë NUK e prevenon COVID-19 (për të mbrojtur vetën lani duart rregullisht dhe shmangni prekjen e syve, gojës dhe hundës).
 Ju mund të rikuperoheni prej semundjës koronavirus, të infektoheni me të nuk do të thotë që do të jeni të sëmurë për tërë jetën.
 Aftësia për të mbajtur frymën më shumë se 10 sekonda pa u kollitur ose ndjerë diskomfort
NUK do të thotë që ju nuk jeni të infektuar me COVID-19 (mënyra më e mirë për të konfirmuar infeksionin me COVID-19 është me teste laboratorike).
 Pirja e alkoolit NUK iu mbronë kundrejtë COVID-19 dhe mund të jetë e rrezikshme.
 COVID-19 mund të transmetohët edhe në zonat me klimë të nxehtë dhe të lagësht.
 Moti i ftohë dhe bora NUK mundën të eleminojnë COVID-19 e ri.
 COVID-19 i ri NUK mund të transmetohët përmes pickimit të mushkonjave.
 Spërkatja me alkool dhe klorokinë në gjithë trupin tuaj NUK e mbyt koronavirusin e ri (përkundrazi mund të jenë të dëmëshme për rrobat dhe membranat mukoze).
 Konsumimi i hudrave është i ushqim i shëndetshëm po NUK iu mbronë nga COVID-19
 Përdorimi i antibiotikëve NUK mund të përdorët si masë parandaluese e as nuk është trajtim primar për COVID-19 ( Duke qenë se COVID-19 është virus).
 NUK ekziston mjekim specifik për të prevenuar apo trajtuar koronavirusin e ri (Sidoqofë të infektuarit me COVID-19 duhët të marrin trajtimin adekuat për lehtësimin e simptomave dhe për të optimizuar jetën gjatë asaj kohe).

Kujdesu për shendetin tënd fizik dhe mental.
#rrinshpi?