Fruti që ruan zemrën dhe iu mbron nga diabeti e kanceri, gjendet në çdo cep të Kosovës

Pasurimi i ushqimit me mjedra nënkupton përfitim të dobive të ndryshme shëndetësore.

Konsumimi i rregullt i frutit zvogëlon minimizon aktivitetin e radikaleve të lira, duke mbrojtur kështu konsumuesit e tyre nga kanceri.

Poashtu, në sajë të ngrënies së rregullt të tyre, ju mund të përmirësoni sistemin e tretjes dhe atë kardiovaskular.

Fito-ushqyesit që gjenden në mjedër pengojnë përhapjen e qelizave të kancerit, duke i nxitur të vetë-shkatërrohen ato.

Ndër të tjera, pasurimi i dietës me mjedra redukton rrezikun më të vogël për shtimin e peshës.

Mjedra është e pasur me fibra, thartirë folike, vitamina K, E5, mangan, magnez, bakër, kalium dhe thartira yndyrore omega 3.