Lajm i keq për duhanxhinjtë, shtrenjtohen edhe cigaret në Kosovë

10 Janar 2023 09:48
Viti 2022 u mbyll me rritje të çmimeve dhe njëjtë ka nisur edhe vitit 2023, lëvizje këto që janë vërejtur në disa produkte.

Ndër to, është edhe produkti shumë i konsumuar nga kosovarët, siç janë cigaret. është shtrenjtuar.

Një pako cigare e markës Marlboro është bërë 3 euro, derisa vite më parë ishte shitur nga 2.50 deri në 2.89 centë.

“Cigare – Malboro e bardhë e fortë, 1 pako, tashmë është 3,00. Cigare – Marlboro 1 pako gjatë vitit të 2021 është shitur 2,80. Kurse në vitin e kaluar është shitur 2,89 centë”, thuhet në raportin e ASK-së.