Hashim Thaçi sot ka ditëlindjen

Kosovo President Hashim Thaci takes part in a tribute ceremony at a statue of late Kosovo Liberation Army (KLA) commander in Pristina on June 11, 2020, as the country celebrates the Liberation Day marking the deployment of NATO forces on the ground. (Photo by Armend NIMANI / AFP) (Photo by ARMEND NIMANI/AFP via Getty Images)

Ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, sot ka ditëlindjen.

As kësaj radhe ai nuk do të mund të festojë pranë familjarëve të tij për shkak se nga nëntori i vitit 2020 ai ndodhet në paraburgim si i akuzuar për krime lufte nga Gjykata Speciale.

Ish-presidenti sot mbush 55 vjet.

Kujtojmë se Thaçi ka qenë në krye të Partisë Demokratike të Kosovës si dhe kryeministri i parë i Kosovës së pavarur.