Farat e grurit ‘MV SUBA’ dhe ‘MV TOBORZO’ të prodhuar nga fabrika e farërave ‘Agro Elita’

58

Kultivuesit e kulturave lavërtare, ka javë që kanë filluar mbjelljen e kulturave lavërtare, edhe përkundër kushteve klimatike ku deri më tani janë mbjellë një pjesë e sipërfaqeve të planifikuara. E përfundimi i këtyre mbjelljeve varët nga kushtet klimatike, të cilat pritet të mbretërojnë në vendin tonë. Në rast të zgjatjes së periudhës së mbjelljes, fermerët duhet të kenë kujdes që të shtojnë sasinë e farës dhe plehut të hedhur për të pasur një realizim sa më të mirë të këtyre mbjelljeve.

Në vendin tonë tashme gjenden edhe dy varietet të grurit të prodhuar në Kosovë apo thë ndryshe prodhim vendor Made in Kosova.

Fabrika e Farërave “Agroelita” SH.P.K, me seli ne Klinë, Kosovë, është e  vetmja në Kosovë ku veprimtarinë kryesore e ka prodhimin, përpunimin dhe paketimin e farës së Grurit, dhe farërave tjera. Posedon linjën e përpunimit të teknologjisë më të re me kapacitet 10 ton/h. Varietetet tona të grurit janë treguar nga më të suksesëshmet që nga pas lufta, duke dhënë rendimente dhe cilësi të lartë.

Më poshtë në dy foto mund t’i lexoni karakteristikat e këtyre dy varieteteve të grurit./Gazeta Bujku

https://www.facebook.com/Agroelita-1467924289966683/