7 arsye pse duhet të lexoni më shumë libra

 Një në katër amerikanë të anketuar në një studim të ri tha se nuk kanë lexuar asnjë libër brenda 12 muajve të fundit. Në të kundërt, statistikat tregojnë se CEO kryesorë lexojnë katër deri në pesë libra në muaj. Shumë CEO ia atribuojnë suksesin e tyre leximit.

Më poshtë janë 7 përfitimet e leximit:

Leximi mund t’i rrisë njohuritë.
Leximi mund t’ju ndihmojë të relaksoheni dhe të reduktoni stresin.
Leximi mund të ndihmojë në parandalimin e përparimit të Alzheimer dhe Dementia
Leximi mund t’ju bëjë një shkrimtar më të mirë.
Leximi mund ta përmirësojë fjalorin tuaj.
Leximi mund ta përmirësojë fokusin tuaj.
Leximi mund të të ndihmojë të bëheni një mendimtar më i mirë kritik.

Pra, nëse jeni duke u përpjekur të lexoni një numër të caktuar librash për të arritur qëllimin e këtij viti, ose thjesht dëshironi të bëni diçka ndryshe me kohën tuaj, nuk është kurrë tepër vonë për të lexuar më shumë libra. Nëse jeni duke luftuar me leximin, filloni duke lexuar nga pak. Lexoni një ose dy faqe në ditë. Ashtu si çdo zakon i mirë, është e rëndësishme që të mos e mbysni veten në fillim. Ndërtoni momentin me kalimin e kohës dhe do të lexoni më shumë libra para se ta kuptoni.