20 vjet nga masakra në Burgun e Dubravës

Prisoners carry a wounded prisoner in the entrance hall of a prison near the town of Istok in north western Kosovo while an armed prison guard stands by 21 May. At least seven dead bodies lay inside the walls of the prison, which Serb officials said had been hit by 15 NATO missles over a period of two hours in the morning. GT/FMS

20 vite më parë në Burgun e Dubravës ka filluar të kryhet njëra nga masakrat më të mëdha në Kosovë kundër shqiptarëve nga regjimi i kriminelit i Sllobodan Milloseviq.

19 vite më parë, brenda burgut janë vrarë 160 të burgosur shqiptarë dhe janë plagosur më shumë se 300 të tjerë.

Masakra e Burgut të Dubravës është kryer prej 19 deri më 24 maj të vitit 1999.

Brenda Burgut të Dubravës gjendet një pllakë përkujtimore me emrat e të gjithë atyre që janë vrarë në këtë masakër, që konsiderohet si një nga masakrat më të mëdha të regjimit serb të kryer ndaj shqiptarëve.

Ende për këtë masakër nuk është dënuar askush https://youtu.be/5JjuwUiFwk0
https://youtu.be/5JjuwUiFwk0