Si të dalloni sulmin e panikut nga sulmi në zemër

panicAttack

Ne duhet të mësojmë të dallojmë sulmin e panikut nga sulmi në zemër. E para është një gjendje kaq e fortë që përfshin jo vetëm mendjen, por edhe trupin: kur ndodh, ndodhin dridhje, djersitje të ftohta, vështirësi në të folur dhe frymëmarrje. Një ndjenjë shumë e zakonshme është ajo e rëndimit në gjoks.

Këto efekte janë të ngjashme me sulmin në zemër dhe ndonjëherë mund të ndodhin konfuzion, kështu që është më mirë të njihet një problem i zemrës. Njerëzit që kanë pasur një sulm kanë përvojë dhimbse, të vendosura në qendër të gjoksit, duke u shtrirë në krahun e majtë dhe mbrapa.

E njëjta dhimbje mund të ndikojë në zonën e shpatullave dhe nofullave dhe vazhdon për më shumë se pesë minuta pa penguar frymëmarrjen. Në kulmin e sulmit në zemër dhimbja është e përqendruar në gjoks. Si rregull, sulmi në zemër nuk shkakton një ndjesi të mbytjes, përveç në rastet kur episodi nga ana tjetër gjeneron një sulm paniku.

Në vend të kësaj, një sulm paniku arrin kulmin e tij pas 10 minutash. Ka dhimbje në gjoks, jo dhimbje. Ndjesia ndryshon në intensitet me kalimin e kohës. Tingëllimi dhe mpirja përfshijnë gjymtyrët e sipërme dhe të poshtme përveç gishtërinjve shkruan noa.al. Gjatë një sulmi paniku keni frikë nga kërcënimet joracionale, të tilla si mbytja pavarësisht se nuk ka asgjë që ju pengon frymëmarrjen.

Vëmendje, nëse ende nuk dini se si të dalloni një sulm paniku nga një sulm në zemër, preferohet të konsultoheni me një mjek. Nëse nuk mund të menaxhoni një sulm paniku, episodet e përsëritura me kalimin e kohës mund të rrezikojnë shëndetin mendor dhe psikologjik. Një intervistë me një specialist do të ndihmojë në zgjidhjen e problemit të ankthit duke rritur vetë-kontrollin. /KlinaInfo