REKOMANDIMI I MJEKUT Dr.Julinda ALIDEMA Mjeke e përgjithshmë

REKOMANDIMI I MJEKUT ( Beje share )
Dr.Julinda ALIDEMA
Mjeke e përgjithshmë

Rekomandime mbi përdorimin e maskave: ??
1.Koronavirusi transmetohet përmes spërklave që lirohen gjatë të folurit,kollitjes,teshtitjes.
2.Vënia e maskës mbrojtëse ul rrezikun e bartjes së infeksionit ?
3.Maskat vëni në vende publike,në shtëpi nuk keni nevojë(përveç nëse keni familjar të sëmurë me COVID-19)
4.Mos e prekni me duar maskën,dhe në rast se e keni bërë këtë pastroni duart menjëherë
5.Asesi mos prekni me duar sytë hundën gojën pa i pastruar duart me ujë dhe sapun ose dezinfektant
6.Kur dëshironi ta largoni maskën bëjeni këtë duke hequr mbajtëset tek veshët e jo duke prekur pjesën që mbulon hundën dhe gojën.

# Respektoni rekomandimet dhe bashkë do t`ia dalim.?‍⚕️?‍⚕️