Qeveria kërkon kredi pesë vjeçare nga Banka Botërore për Pakon Emergjente

Qeveria e Kosovës ka miratuar kërkesën për t’ia dërguar presidentit për autorizimin e Ministrisë së Financave për nënshkrimin e Marrëveshjes së Kredisë me Bankën Botërore për financimin e “Projektit emergjent Covid-19 për Kosovën”.

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami njoftoi se kredia do të jetë pesë vjeçare e cila do të ndihmojë në mbulimin e Pakos Emergjente të mbetur dhe shpenzimeve, përfshirë edhe familjet që nuk kanë asnjë të ardhur.

“Pjesa e kredisë do t’iu adresohet pakos emergjente të mbetur dhe familjeve që nuk kanë asnjë të ardhur dhe mbulimin e shpenzimeve. Kjo kredi do të jetë 5 vjeçare”.“Rekomandim nga presidenti që të nënshkruaj këtë kredi, kërkoj mbështetje”, tha ajo.

SHARE