Problemi i 2 eurove fals: Këto janë 10 mënyrat se si mund t’i dalloni nga origjinalet

Monedha 2 euroshe në Kosovë është bërë problematike. Tash e disa ditë, pothuajse kjo monedhë joformalisht ka dalur nga qarkullimi pasi operatorët ekonomikë nuk po pranojnë të tilla për shkak se në treg ka numër të madh të 2 eurove falso.

Por, cila është mënyra më e mirë që edhe ju të mos bini pre e mashtrimit me 2 euro false?

Janë disa mundësi, por, mënyra më e mirë është duke e krahasuar një monedhë origjinale me monedhat e tjera dhe më poshtë janë disa nga detajet dalluese, shkruan Paparaci.

Një monedhë 2 euro false ka:

Cilësi më të dobët dhe detaje ndryshe të dukjes
Unaza/rrethi dhe qendra e monedhës janë me ngjyra të ndryshme nga origjinali.
Mungojnë shkronjat në skaje të unazës
Kanë drejtshkrim të gabuar ose font ndryshe
Janë në madhësi të ndryshme
Kanë trashësi dhe diametër të ndryshëm
Ka unazë se bërthamë me madhësi të ndryshme
Kanë peshë të ndryshme
Ndonjëherë mund të kërkohet edhe xham zmadhues për të ditur dallimet.
Këto janë disa nga mënyrat se si mund t’i bëni dallimet e monedhave false.