Pantina: Ligji për konfiskimin e pasurisë është në kundërshtim me Kushtetutën dhe me direktivat e BE-së

Ligji për konfiskimin e pasurisë do t’i shërbejë qeverisë si kërbaç kundër atyre që ia prishin terezinë

Ish-deputetja e Partisë Socialdemokrate Shqipe Pantina ka komentuar ligjin për konfiskimin e pasurisë.

Postimi i Pantines:

Kushdo qe është pasuruar duke keqpërdorur pozitën zyrtare apo me metoda korruptive, duhet të japë llogari dhe ajo pasuri duhet të konfiskohet. Por projektligji i propozuar nga Qeveria ( ashtu si është prezantuar në media), përveç që është në kundërshtim me Kushtetutën dhe me direktivat e BE-së, më shumë po duket si një kërbaç që qeveria do e përdor kundër çdokujt që tenton me ja prishë terezinë. Kjo iniciative nuk do të jetësohet në formën si po proklamohet, sepse nuk do lejohet as nga mekanizmat ndërkombëtare që qeveria ta marr në dorë edhe gjyqësorin, por do jetë interesant me pa cili do jetë arsyetimi që do e përdor Qeveria kur të tërhiqet nga kjo iniciativë

SHARE