Nuk ndalet Hekuran Murati, sot ekzekutoi këto pagesa për 5 mijë e 740 të punësuar

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka treguar për pagesat që sot janë ekzekutuar.

Ai përmes një njoftimi në facebook, thotë se, sot janë ekzekutuar pagesat për 5 mijë e 740 të punësuar, sipas masës 1.1, dhe 1.2, në kuadër të Pakos për Ringjalle Ekonomike.

Qeveria e Kosovës po ekzekutohen pagesa për disa kategori të cilat thotë se janë dëmtuar nga pandemia.

Postimi i plotë

Sot është ekzekutuar pagesa për 5,740 të punësuar sipas masave 1.1, 1.2 dhe 1.3 të Pakos së Ringjalljes ekonomike.

Subvencioni sipas masës 1.1 është 300 euro (3×100), ndërsa sipas masave 1.2 dhe 1.3 është 150 euro (3×50).

Kurse subvencionimi për punëdhënësit për tri masat e punësimit (50% e pagës për 3 muaj për masat 1.1 dhe 1.3, dhe 10% e pagës për masën 1.2), është ekzekutuar për 1516 biznese në muajin e kaluar për punëtorët e deklaruar në periudhat tatimore korrik dhe gusht.