Nesër mbahet Akademi përkujtimore për nderë të presidentit historik, Ibrahim Rugova

Nesër mbahet Akademia përkujtimore me rastin e 14-vjetorit të vdekjes së Dr. Ibrahim Rugova, në ambientet e hotelit “Emerald”, prej orës 12:00.

Ibrahim Rugova ishte një nga figurat kyqe të shtetndërtimit të Republikës së Kosovës.
Më 20 nëntor 2005, Këshilli i Qytetit të Nju Jorkut e ka nderuar presidentin e Kosovës, Ibrahim Rugova, me një mirënjohje të veçantë për përkushtimin e tij në afirmimin e parimeve të demokracisë dhe për udhëheqjen e tij politike frymëzuese.

Më 21 janar 2006, pushon së rrahuri zemra e Presidentit të Parë të Kosovës, Ibrahim Rugova. /

SHARE