Ministri Liburn Aliu merr një vendim për gurëthyesit

Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, ka marrë vendim për vendosjen e moratoriumit për gurëthyesit e rinj dhe ato në procedurë për pëlqim mjedisor për përiudhën dy vjeçare,

Përmes rrjetit social “Facebook”, Aliu ka thënë se pjesë e këtij vendimi është themelimi i grupit punues ministror, i cili do të shqyrtoj ligjshmërinë e aktiviteteve të gurëthyesve, ndikimin e tyre në mjedis, si dhe masave që duhet të ndërmerren për rehabilitimin e tyre,

Postimi i plotë:

Si Ministër i Ministrisë së Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, kam marrë vendim për vendosjen e moratoriumit për gurëthyesit e rinj dhe ato në procedurë për pëlqim mjedisor për periudhën dy vjeçare (Qershor, 2021 – Qershor, 2023). Pjesë e këtij vendimi është themelimi i grupit punues ministror, i cili do të shqyrtoj ligjshmërinë e aktiviteteve të gurëthyesve, ndikimin e tyre në mjedis, si dhe masave që duhet të ndërmerren për rehabilitimin e tyre