Gjashtë raste të dhunës familjare në 24 orët e fundit

Në 24 orët e fundit në Policinë e Kosovës janë raportuar gjashtë raste të dhunës.

Rastet vijnë nga qytetet: Fushë Kosovë, Suharekë, Istog, Deçan, Malishevë dhe Drenas.

Në Fushë Kosovë një grua ka raportuar se bashkëshorti i saj vazhdon të ushtrojë dhunë në familje duke ofenduar dhe i sulmuar fizikisht.

Lidhur me rastin të dy palët janë intervistuar dhe me vendim të prokurorit i dyshuari është arrestuar dhe dërguar në mbajte.

Në Suharekë, është arrestuar një burrë për shkak se i njëjti duke prishur disa orendi brenda shtëpisë kishte ushtruar dhunë dhe kanosur babanë e tij.

I dyshuari është dërguar për kontroll në repartin e Neuropsikiatrisë, pastaj me vendim të prokurorit është dërguar në mbajtje.

Në qytetin e Istogut, një grua ka raportuar se pas një mosmarrëveshje verbale ishte sulmuar fizikisht nga bashkëshorti i saj.

I dyshuari është arrestuar, pas intervistës me vendim të prokurorit është dërguar në mbajtje.

Në Deçan, një grua ka raportuar se vajza e saj, në vazhdimësi kishte ushtruar dhunë psikike dhe fizike ndaj saj dhe dy familjarëve, babait dhe vëllait të saj.

Lidhur me rastin është arrestuar e dyshuara dhe me vendim të prokurorit është dërguar në mbajtje.

Po ashtu gjatë 24 orët të fundit janë raportuar edhe dy raste në Drenas dhe Malishevë.

Në Drenas një person i moshës së mitur ka raportuar se pas një mosmarrëveshje, është sulmuar fizikisht nga vëllai i tij.

Palët janë intervistuar dhe me vendim të prokurorit, rasti vazhdon në procedurë të rregullt.

Ndërsa në Malishevë është arrestuar një person, pasi që i njëjti pas një mosmarrëveshje e ka sulmuar fizikisht bashkëshorten e tij të cilës i ka shkaktuar lëndime trupore.

Viktima është duke u trajtuar në QKUK, ndërsa i dyshuari është dërguar në mbajtje.