FLAMURI Ismet KRASNIQI (poezi)

Ismet KRASNIQI
(poezi)

FLAMURI

Babi e vuri n`mur
Një flamur,
Unë e vizatova sot
Të jetoj për mot.

E pash në televizor
Për 28 Nëntor,
Baca Isë e Ismajl Qemajli
Duke e ngritur n`Vlorë.

Në luftë e në dasma
Gjithë ka pri Flamuri
Valëvitët në qiell
U gëzua guri e druri.

Të gjithë flamujt e botës
i dua pa dallim,
Por ai kuq e zi
Më sjellë shumë gëzim.

Me shekuj rrugëtim,
Ruajte lavdinë,
Për këtë jem krenarë,
Dhe gëzojmë Pavarësinë.