Bitcoin arrin një rekord të ri mbi 68 mijë dollarë

Bitcoin dhe Ether arritën majat rekord në tregtinë e Azisë të martën. Bitcoin u rrit deri në 68,564 dollarë në tregtinë e pasdites aziatike dhe eteri, kriptomonedha e dytë më e madhe për nga vlera e tregut, më parë arriti në 4,825 dollarë.

Të dyja kriptomonedhat janë më shumë se dyfishuar që nga qershori dhe janë rritur gati 70% kundrejt dollarit që nga fillimi i tetorit.

“Ne po shohim se tregu ka ndryshuar,” tha Matthew Dibb, shefi operativ në menaxherin e aseteve të kriptove me bazë në Singapor, Stack Funds, duke treguar për një rritje të mprehtë të kërkesës nga investitorët e mëdhenj dhe madje edhe fondet e pensioneve.

Që nga fillimi i muajit të kaluar mbledhja e një fondi të tregtuar në shkëmbimin e bitcoin-it të bazuar në të ardhme në Shtetet e Bashkuara, ka rritur pritshmëritë për fitime.

Flukset hyrëse në produktet dhe fondet e bitcoin kanë arritur një rekord prej 6.4 miliardë dollarësh deri më tani këtë vit, treguan të dhënat nga menaxheri i aseteve digjitale CoinShares, dhe arritën në 95 milionë dollarë javën e kaluar.