Biden letër Osmanit për pavarësi: Inkurajojmë Kosovën të përmbushë obligimet e dialogut me Serbinë

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, i ka dërguar letër presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani, me rastin e 16 vjetorit të pavarësisë, ku ndër të tjera ka inkurajuar udhëheqjen në Kosovë që të përmbushë obligimet nga dialogu për normalizim të raporteve me Serbinë.

Biden ka thënë se SHBA e mbështet një Kosovë multi-etnike dhe të integruar në strukturat evropiane dhe euro-atlantike.

“Së bashku me shtetet e tjera në rajon dhe mbarë botën, SHBA-ja inkurajon udhëheqjen e Kosovës që të përmbushë të gjitha obligimet, përfshirë edhe të gjitha marrëveshjet e arritura përmes këtij procesi”.

Ai po ashtu tha se Shtetet e Bashkuara dhe Kosova ndajnë një miqësi dhe partneritet të qëndrueshëm “të forcuar nga vizioni ynë i përbashkët për një rajon më paqësor, më të sigurt dhe më prosperues”.

“Ne po ashtu vazhdojmë të mbështesim përpjekjet e dialogut të ndërmjetësuar nga BE-ja drejt arritjes së një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse për normalizim me Serbinë – një hap i rëndësishëm drejt njohjes eventuale reciproke”.