Bashkatdhetarët kthehen në diasporë, kjo është gjendja në pikat kufitare

Bashkatdhetarët kanë filluar të kthehen në vendet ku jetojnë dhe punojnë pasi kanë kaluar festat e fundvitit në vendlindje.

Sipas Qendrës Kombëtare për Menaxhim Kufitar fluksi në kufi ka filluar të shtohet në dalje të Kosovës, ndërsa pikat më të ngarkuara aktualisht janë Merdare, Dheu i Bardhë dhe Muçibabë.

Në Medare pritjet për të dal nga Kosova shkon deri në 30 minuta, ndërsa kolona deri në 200 metra, te Dheu i Bardhë kolona për të dal nga Kosova 70 metra dhe në Muçibabë deri në 20 minuta, ndërsa kolona deri në 60 metra.