Vazhdon rënia e çmimit të naftës në bursa, vetëm dje ra 5%

Çmimet e naftës në bursa ndryshuan serish gjashtë ditës së djeshme.

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës çmimet të enjten ranë për 5% pasi inventarët u rritën ndërsa prodhimi industrial ra.

Rënia e naftës këtë javë u shkaktua kryesisht nga një rritje e madhe e stoqeve të naftës së papërpunuar në SHBA dhe mbajtjes së prodhimit në nivele rekord, gjë që analistët thonë se shkaktoi shqetësime për kërkesën e dobët në konsumatorin më të madh të naftës në botë, mes prodhimit të lartë.