Ultrazëri i Mushkërive bëhët në Poliklinikën MedicAL-Klinë,

Ultrazëri i Mushkërive bëhët në Poliklinikën MedicAL-Klinë, nga Dr Flamur Marku – Pulmolog
Ultrazëri i Mushkërive është metodë diagnostike, jo invazive, pa rrezatim.

Diagnostikimin e hershëm të Pneumonive intersticiale ( veçanerisht të shkaktuara nga Virusi Covid-19).

Sherben për diagnostikimin e disa patologjive të Mushkërive.

Rolin me të rendësishëm e ka në diagnostikimin e Efusionit Pleural ( grumbullimit të sasisë së lëngut në hapsirat pleurale ), si dhe në percaktimin e sasisë së lëngut duke percizuar me saktësi vendin më të favorshem për Thorakocentezë ( procedurë për largminin e lëngut nga hapësirat pleurale ).

Për termine:
049888970

SHARE