TI ENDE MUNGON

 TI ENDE MUNGON

(në prag të fushatës elektorale)

 

Midis posterave të mëdhenj,

askund portreti yt,

pra ti nuk fiton as kësaj radhe,

e shenjta, e shtrenjta ime e madhe.

 

As burgjet e tua askund,

as plagomat e kërbaçit t’udbashit,

as vdekjet, as ndjekjet.

 

Midis posterave të mëdhenj,

më lart se kokat “e qytetarëve sovranë”,

fytyra jote askund,

ti ende mungon.

 

Në të verdhën mashtruese të vjeshtës

askund yjet e syve të tu,

sepse duan të dalin mirë me sondazhe elektorale.

 

Kur posterat e mëdhenj kanë me ra n’tokë sërish,

trupi yt më shumë ka me u tëhollue

nga dimri i gjatë i motit dhe i pandemisë.

 

Ti ke me vazhdue gjimnastikën e përbirimit

nëpër gurët e shpuar të demokracisë,

dhe nëpër dyert e zyrave të shtetit

ku rrinë këmbëkryq partitë.

 

POPULLI IM DHE POPULLI YT

Populli im dhe populli yt,

kur e pyeta n’besë një ditë për të gjitha,

ofshau thellë dhe më tha:

 “Dëgjomë, kjo është çështja:
mungesa, mungesa, mungesa…
dhe maska mbi gjithçka,
maska, maska, maska…”

Prandaj populli yt dhe populli im
për pesë euro të valutës evropiane
votën e shet në zgjedhjet demokratike,

në këto karnavale.

 

(Rixhevë, vjeshtë e parë, 2021)

 

 

 

 

SHARE