Tani varri i heroit Jakup Ferrit, në Plavë frymon shqiptarçe, simboli fetar zëvendësohet me shqiponjën e Skënderbeut

Pasardhësit e heroit Jakup Ferri, kanë hequr simbolin fetar në gurin e varrit të heroit Jakup Ferri, në Plavë, duke e vendosur shqiponjën, shkruan FMimages.ne

“Ky gurë mbivarror së shpejti do të zëvëndësohet me një tjetër me simbol të shqiponjes dykrenare sepse çdokush e di se Jakup Ferri ra heroikisht per duke mbrojtur kauzen kombëtare”, kishte premtuar familja Ferri vitin e kaluar.

Plave Gucia dikur arënë luftërash për mbrojtjen e fatit te atdheut dhe vend krenarie kombëtare po tkurret gjithnjë e më shumë për shkak se qenia shqiptare ne 100 vjeteshin e fundit gjithnjë e ma shume po rrezikohet, kështu qe nga 82% shqiptar sa ishin ne vitin 1912 sot kan mbetur vetëm 25%