Sot, në Lumbardh të Deçanit u shënua 30-vjetori i Nismës për Pajtimin e Gjaqeve.

Kjo besëlidhje e menduar nga intelektualë të urtë, pri nga Anton Çeta, mbylli plagën më të shëmtuar, gjakmarrjen, duke i hapur shteg emancipimit dhe zhvillimit të shqiptarëve të Kosovës.

Mirënjohës dhe lavdi vajzave e djemve vizionarë që e nisën pajtimin e madh këtu në Lumbardh dhe lavdi të gjithë pajtimtarëve dhe atyre që falën në emër të popullit shqiptar e Kosovës