Shega ndihmon kundër plakjes

Shega ka mjaft veti antioksiduese dhe anti-tumorale. Gjithashtu është një frut vjeshtor për shëndetin dhe mirëqenien.

Kokrrat e shegës përmbajnë potas si dhe elemente që ngadalësojnë plakjen.

Shega është e përbërë në masën prei 80% nga uji si dhe përmban vitaminë C dhe vitamina të grupit B, fibra, proteina, fosfor, magnez dhe hekur.

Pikërisht në sajë të këtyre vetive këshillohet të përdoret në kuzhinë si për ëmbëlsira edhe për gatime dhe sallata të ndryshme.

Aksioni kundër kancerit luhet në bazë të një acidi i cili lufton qelizat kancerogjene, kryesisht në gji.

Konsumi i rregullt i shegës ngadalëson plakjen dhe shfaqjen e rrudhave dhe kjo është një nga arsyet se pse është njëri nga përbërësit kryesorë për produktet në kozmetikë.

SHARE