Pejë – Dita e Çlirimit: “Titull Nderi” për Gjeneralin Del Vecchio, ish-Presidentin kroat Mesiq e ish-deputetin Ymer Muhaxheri

Në vigjilie të 20 vjetorit të Çlirimit të Pejës, Komuna ka publikuar agjendën zyrtare në shënim të kësaj date të rëndësishme. Më 16 qershor, ditë e diele, nën patronatin e Kryetarit, Gazmend Muhaxheri, me ceremoni zyrtare do të nderohen të gjithë ata që kanë kontribuar dhe janë sakrifikuar për liri. Ceremonia qendrore do të mbahet në Teatrin “Istref Begolli”. Me titull “Qytetar Nderi” do të dekorohen: ish-deputeti Ymer Muhaxheri, ish-Presidenti i Kroacisë, Stipe Mesiq, Gjenerali i KFOR-it, Mauro Del Vecchio.
Kjo është agjenda e plotë:

11:00 – Ngritja e Flamurit, Intonimi i Himnit, Vendosja e Luleve pranë Flamurit në shenjë nderimi për të gjithë të rënët.

11:30 – Ceremonia Qendrore në Teatrin e Pejës “Istref Begolli” ku do të mbahen fjalë e rasti dhe përshëndetëse nga personalitetet pjesëmarrëse si dhe do të dorëzohen titujt e nderit për:

Mauro Del Vecchio, Gjeneral i KFOR-it që komandoj forcat ndërkombëtare ushtarake të NATO-së në Pejë në vitin 1999 merr titullin Qytetar Nderi

Stipe Mesiq, ish-Presidenti i Republikës së Kroacisë merr titullin Qytetar Nderi

Ymer Muhaxheri – Qytetar Nderi

Ali Daci – Qytetar Nderi

Jusuf Buxhovi – Nderi i Qytetit

Xhevat Gashi – Qytetar Nderi Post-Mortum

Mustafë Ademaj – Qytetar Nderi Post-Mortum

Gani (Brahim) Ramaj – Titulli “Azem Shkreli” Post-Mortum

Spitali i Qytetit “Bajram Curri”, Shqipëri – Mirënjohje Komunale

OJQ Humanitare “Sali Çekaj” – Mirënjohje Komunale

Familja Bralaj (Rozhajë) – Mirënjohje Komunale

Familja Haliloviq (Rozhajë) – Mirënjohje Komunale

Ramë Sinanaj (Plavë) – Mirënjohje Komunale

13:00 – Inaugurimi i përmendores së Heronjve të Lirisë dhe Heroit Kombëtarë Shkëlzen Haradinaj.