Pamje të papublikuara më parë: Familja Jashari tri javë para sulmit nga serbët

Është publikuar video e rrallë e familjes së Adem Jasharit, e realizuar vetëm 3 javë para sulmit të serbëve më datën 5-6 mars 1998.

27 janar 1998, këto janë pamjet e sulmit të parë të serbëve ndaj Familjes Jashari. Në çdo vend shihen vrima të mbetura të plumbave por e gjithë Familja Jashari, shpëtuan nga sulmi”, kështu e fillon rrëfimin televizioni zviceran SRF.

Në të shihen Hamza Jashari, i cili flet për represioin e Serbisë, ndaj shqiptarëve të

Shaban Jashari, babai i Heroit Adem Jasari, në odën e tij flet pa frikë dhe i vendosur për të luftuar.

Në video shihet nëna e Adem Jsharit, dhe pjestar të tjerë të familjes që sot nuk jetojn më.

I vetmi perosonalitet në odën e Jasharajëve, shihet profesori i shquar Zekeria Cana, i cili në atë kohë ishte zyrtar i LDK-së.

Në kullën e Jasharajve, shihen armatim i i madh që posedonte Familja Legjendare.

Pamjet janë publikuar nga FMimages.