OVL UÇK, dega në Klinë nesër homazhe dhe akademi përkujtimore në 25 vjetorin e rënies heroike të Mujë Krasniqit dhe 40 bashkëluftëtarëve të tij

Organizatat e dala nga Lufta e UÇK-së Klinë, në bashkëpunim më Komunën e Klinës më 14.12.2023 në ora 09:00 bëjnë homazhe në Marinë të Skenderait te varrezat e Dëshmorëve të Kombit;

Fillimisht homazhet mbahen në nderim të heronjvw Mujë e Ali Krasniqi e Gani Zogaj nga Klina dhe të tjerët, pastaj vazhdojnë për Pashtrik tek vendi Likenat e Hasit të Lapidari “Shtegu i Lirisë” .

Homazhe këto m3 rastin e 25 vjetorit të rënjes heroike te Dëshmorit të Kombit Mujë Krasniqi dhe 40 bashkëluftëtarëve të tij, si dhe 181 Dëshmorëve të Kombit te kësaj brigade, mbahet Akademi Përkujtimore.

Po ashtu mbahet edhe Akademi Përkujtimore në ora 17:00 në Salla e Kuqe Pallati i Rinisë Prishtinë.

Më 14 dhjetor 1998, në vendin e quajtur Likenet e Hasit, në malet e Pashtrikut, ranë për të mos vdekur kurrë Dëshmorët e Kombit:
– Mujë Krasniqi-Kapuqi,
– Afrim Musliu,
– Qenë Qenaj,
– Agim Mziu,
– Agron Mehmeti,
– Ali Krasniqi,
– Arben Hyseni,
– Astrit Bytyçi,
– Bashkim Krasniqi,
– Bekim Bytyçi,
– Beqir Gashi,
– Besim Qarri,
– Enver Olluri,
– Fadil Rashiti,
– Faton Gjylani,
– Gani Elshani,
– Gani Zogaj,
– Hafir Bajrami,
– Haki Prokshi,
– Hazir Selimaj,
– Hysen Bujupi,
– Hysni Kajtazi,
– Ilir Asllani,
– Isa Morina,
– Isa Olluri,
– Kadri Ademaj,
– Kadri Gashi,
– Luljeta Shala,
– Mentor Ibriqi,
– Mevlan Hoxha,
– Muhamet Dervishi,
-Naser Kelmendi,
– Qamil Olluri,
– Ramadan Elshani,
– Rifat Mziu,
– Selim Selimi,
– Sylejman Elshani,
– Veli Ballazhi,
– Avni Kutllovci,
– Xheladin Xheladini dhe
– Maliq Karaqica.

Nderime për jetë e motë Dëshmorëve të Kombit!

LAVDI!