Nënshkruhet marrëveshja, Shqipëria pajiset me tre dronë “Bayraktar”

Lajmi është bërë i ditur nga kryeministri Edi Rama, i cili me anë të një postimi në rrjetet sociale shkruan se teknologjia bëhet fjalë për teknologjinë më të lartë të fluturimeve për misione ushtarake, policore dhe civile, në funksion të sigurisë kombëtare, të luftës kundër krimit e kultivimit të paligjshëm të hashashit, të emergjencave civile, mbrojtjes së territorit dhe mbledhjes së informacioneve gjeohapësinore.

Sipas ministrit të Mbrojtjes, Niko Peleshi, fillimisht Shqipëria do të blejë 3 dronë Bajraktar, më pas flota do të zgjerohet, shkruan abcnews.al, përcjell Paparaci.

I njohur ndryshe si BT2, Bayraktari është një dron bombardues. Droni është “i shkathët”, i vogël, ekonomik, mbi të gjitha, letal!

Sot në kryeministri është firmosur marrëveshja për blerjen e flotës së dronëve Bayraktar, mes Shqipërisë dhe Turqisë.

Lajmi është bërë i ditur nga kryeministri Edi Rama, i cili me anë të një postimi në rrjetet sociale shkruan se teknologjia bëhet fjalë për teknologjinë më të lartë të fluturimeve për misione ushtarake, policore dhe civile, në funksion të sigurisë kombëtare, të luftës kundër krimit e kultivimit të paligjshëm të hashashit, të emergjencave civile, mbrojtjes së territorit dhe mbledhjes së informacioneve gjeohapësinore.

Sipas ministrit të Mbrojtjes, Niko Peleshi, fillimisht Shqipëria do të blejë 3 dronë Bajraktar, më pas flota do të zgjerohet.

I njohur ndryshe si BT2, Bayraktari është një dron bombardues. Droni është “i shkathët”, i vogël, ekonomik, mbi të gjitha, letal!