Masat e fundit nga qeveria, reagon Shoqata e Gastronomëve

Shoqata e Gastronomëve të Kosovës, përmes rrjetin social FB kanë reaguar ndaj vendimit të fundit të qeverisë në lidhje me masat e vëna si pasojë e përhapjes së COVID-19.

Në këtë reagim thuhet se e kuptojnë se lojë me jetë njerëzish s’ka, por që duhet të lejohet as dallime të bëhet në mënyrat si ka qenë deri tani.

Ky është reagimi i plotë:

Reagim

Duke parë zhvillimet e fundit ne vendin tonë si dhe
paralajmerimet e Qeverisë se Kosovë ku sot pritet te merren masa shtesëose kufizime ne zonat e prekura me shumë me virusin covid19…
Ne jemi te vetedishèm se lojë me jetë njerzish nuk ka
Mirpo s’duhet te lejohet as dallime te behen ne menyrat si kan qenë deri me tani…
Shtrohet pyetja se a eshte perhap virusi deri sot ne lokalet qe jan hapur pas lirimit masave a ka deshmi,pastaj jemi deshmitarë te asaj qe masat e marra deri me sot janë anti njerzore dhe anti kushtetuese..nese propozohet per masa shtesë apo hapa te tillë atëherë ndoshta kishte me qenë e rruges qe gjdo sherbim ne vend te mbyllet per nje kohe te caktuar te merren masa shtesë per kujdes dhe ruatje nga virusi pastaj do duhej te mbyllen te gjitha me prejashtim te atyre esenciale te shqyrtohet edhe liria e levizjes si masë per parandalim te pandemisë.
Nese punohet punojmè te gjitha sektoret ose te mbyllen te gjitha..Ndjejmë keqardhje per te infektuarit dhe vikimat si dhe shprehim ngushllime familjareve te tyre..
Lutemi per shendetin tuaj dhe familjeve tuaja…

SHARE