Gjermania do të dërgojë 150 ushtarë në Kosovë në prill të vitit të ardhshëm

Gjermania do të dërgojë rreth 150 ushtarë në Kosovë në prill të vitit të ardhshëm si një kontribut për misionin e KFOR-it të OKB-së atje, tha të premten në Berlin një zëdhënës i ministrisë së mbrojtjes.

Zëdhënësi theksoi se vendimi nuk kishte të bënte me tensionet aktuale në veri të Kosovës dhe në vend të kësaj ishte marrë për të kompensuar tërheqjen e trupave austriake.

Trupat shtesë nuk do të rrisin madhësinë e përgjithshme të KFOR-it, shtoi zëdhënësi. 

Rreth 3,400 ushtarë në total janë aktualisht të stacionuar në Kosovë si pjesë e misionit të KFOR-it.