Deputetja shqiptare zgjidhet zëvendëspresidente në KiE: Do ta çojë përpara agjendën e anëtarësimit të Kosovës

Deputetja e Partisë Socialiste në Shqipëri, Blerina Gjylameti, sot është për zgjedhur me vota unanime Zëvendëspresidente e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës.

Ajo me anë të një postimi në rrjetin social Facebook, ka deklaruar se me marrjen e kësaj detyre të re do të punojë që të çojë para agjendën e anëtarësimit të Kosovës në KiE.

“E vlerësuar për besimin e kolegëve deputetë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës në zgjedhjen time unanimisht si Zëvendës Presidente e Asamblesë! Ky post i rëndësishëm është një tjetër konfirmim i besimit dhe vlerësimit që gëzon Shqipëria sot në arenën ndërkombëtare për të kontribuar në konsolidimin e demokracisë, të drejtave të njeriut dhe shtetit të së drejtës!”

“Me marrjen e kësaj detyre te lartë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku ulen delegacionet kombëtare të 46 vendeve anëtare të kontinentit tonë, së bashku me delegacionin e Shqipërisë do të vijojmë angazhimet për forcimin e vlerave demokratike si dhe për të cuar përpara agjendën e anëtarësimit të Kosovës në KiE”, ka thënë Gjylameti.