Shumë pranë fitores, Joe Bidenit i shtohet sigurimi nga Shërbimi Sekret

Siguria e Biden u rrit nga Shërbimi Sekret përpara fitores së mundshme të zgjedhjeve dhe fjalimit të pranimit, thonë raportet.

Kandidati demokrat mund të kapërcejë vijën e mbarimit me fitoren në Pensilvani, ku votat janë duke shkuar në favor të tij.

Joe Biden do të marrë një detaj të shtuar të sigurisë së Shërbimit Sekret në pritje të një fitoreje të mundshme të zgjedhjeve 2020 dhe fjalimin e pranimit në Delaware, sipas The Washington Post.

Duke cituar dy njerëz të njohur me planet, Post njoftoi se Shërbimi Sekret do të dërgojë përforcime te Wilmington të premten ndërsa fushata e tij përgatitet që Z. Biden të pretendojë potencialisht fitoren.

Fushata lajmëroi Shërbimin Sekret se kandidati Demokrat do të vazhdonte të përdorte një qendër kongresi në Wilmington për të paktën një ditë tjetër, ku ai mund të bënte një fjalim madhor që të premten.

Ndërsa siguria shtesë nuk do të barazohej me detajet e plota mbrojtëse të një presidenti të zgjedhur, media njoftoi se lëviz numri i agjentëve rreth ish-nënkryetarit më afër kësaj. As Shërbimi Sekret dhe as fushata e Biden nuk e komentuan raportin e Postës.

Rezultati përfundimtar i zgjedhjeve amerikane pritet të thirret në orët e para të mëngjesit të së premtes ose gjatë ditës në varësi të numërimit në Pensilvani dhe Georgia, me Arizona, Nevada dhe Karolina e Veriut që pritet të ndjekin.

Ndërsa Z. Biden aktualisht është i favorizuar për të arritur 270 votat e kolegjit elektoral të nevojshëm për të kërkuar presidencën, Donald Trump pohoi të enjten se kundërshtarët pa emër ishin “duke u përpjekur të manipulojnë zgjedhje”.

Fushata e tij ka nisur procese të shumta gjyqësore për të vonuar procesin e numërimit të votave në një numër shtetesh, duke përfshirë Pensilvania dhe Georgia.

Nëse Z. Trump refuzon të pranojë përpara se kolegji elektoral të thirret në favor të Z. Biden, Shërbimi Sekret mund të zgjedhë të mbajë status quo-në në mbrojtjen e të dy kandidatëve ndërkohë që zhvillohet lufta ligjore

SHARE