“Rusia jashtë, Kosova brenda?”, paralajmërimi i gazetarit gjerman për anëtarësim në KE

Gazetari gjerman, Michale Martens, duke u thirrur në burime të besueshme të thotë se shumë shpejt Kosova do të fillojë procesin e anëtarësimit në Këshillin e Evropës pas daljes së Rusisë nga ky institucion evropian.

Martens ka shkruar se matematikisht dhe politikisht gjasat që Kosova të bëhet pjesë e Këshillit të Evropës janë të mira.

“Rusia jashtë, Kosova brenda Disa burime të besueshme konfirmojnë se Kosova “shumë shpejt” do të inicojë procesin e anëtarësimit të plotë si shtet në Këshillin e Evropës. Matematikisht dhe politikisht gjasat për sukses janë të mira”, ka thënë Martens.


Më 25 shkurt, një ditë pas invazionit rus në Ukrainë, Këshilli i Evropës ka vendosur ta suspendojë Rusinë si shtet anëtar.

Mundësia që Kosova të anëtarësohet në Këshill pas suspendimit të Rusisë janë më të mëdha marrë parasysh kundërshtimin e Rusisë ndaj pavarësisë së Kosovës dhe anëtarësimit në institucione e organizata ndërkombëtare.

SHARE