Publikohet raporti i fundit i ASK-së, bie çmimi i vajit dhe detergjentit

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar raportin e fundit sa i përket lëvizjeve të çmimeve të artikujve bazë brenda javës.

Ndër artikujt bazik ku vërehet rënie e lehtë e çmimit, është ai i vajit ushqimor dhe detergjentit. Vaji ushqimor ka shënuar rënie për 9 centë, nga 2.03 euro sa ishte me 18 shkurt tani ka renë në 1.93 euro.

Kurse detergjenti për rroba nga 3.72 euro sa ishte me 18 shkurt, tani ka renë në 3.56 euro.

Ndërsa çmimi i artikujve tjerë bazë, nuk ka pësuar ndonjë ndryshim.

Muaj më parë në valën e rritjes së çmimeve, çmimi i vajit ushqimor në Kosovë kishe arritur deri gati në 4 euro.

Tabela e publikuar nga ASK: