Policia konfiskon arsenal armësh në Klinë, arrestohen dy të dyshuar

Njësia e hetimeve në Stacionin policor  në Klinë, pas një pune operative – hetimore ka arritur të siguronte informacione të besueshme se të dyshuarit janë në posedim të armëve pa leje dhe është bërë kërkesë për bastisjen e shtëpisë dhe lokaleve përcjellëse të tyre.

B. H. i lindur në vitin1970 , shqptar dheF. H. i lindur në vitin1976 ,shqiptar

           Urdhri për bastisje është siguruar nga gjyqtari i procedurës paraprake dhe për realizimin e urdhëresës më 08.11.2019 rreth orës 08:50 minuta,  është bërë realizimi i urdhërkontrollit.

Gjatë kontrollit në shtëpinë e të dyshuarit B. H. janë gjetur dhe sekuestruar:

Një Pushko mtraloz i lehtë7 (shtatë) copë fishekë të cal. 7,62×39 me rrethatore Një pushkë punim dore, pa nr. serik 20 ( njëzetë) fishekë cal. 7,62×2 Një karikator i ‘AK’- 47

Ndërsa në shtëpinë e të dyshuarit F. H., është gjetur dhe sekuestruar

Një pushkë automatike 20 (njëzetëshe) dheNjë karikator i AK-47

Pas intervistimit, me urdhër të prokurorit të shtetit dy të dyshuarit janë ndaluar për 48 orë dhe ndaj tyre është iniciuar rasti “Mbajtja në pronësi, kontroll apo posedim të paautorizuar të armëve”