Pa dëshmi të vaksinimit apo të testit PCR, nuk do të mund të punoj për zgjedhje asnjë komisioner apo vazhgues

Pa dëshmi të vaksinimit apo të testit PCR se janë negativ me Covid-19, asnjë anëtarë i KQZ nuk mund të punojë në ditën e zgjedhjeve, kështu tha shefi i Sekretariatit të këtij institucioni, Burim Ahmetaj.

Me këtë u pajtua edhe Ilir Gashi i PDK-së, i cili kërkoi nga ministria e Shëndetësisë që deri në ditën e zgjedhjeve të kryhet vaksinimi i gjithë trupave zgjedhore.

Gjithashtu ai kërkoi sensibilizim nga partitë politike për këtë çështje.

“Ne kemi lista të gjithë vëzhguesve dhe komisionerëve ku mund të komunikojmë me ministrinë e Shëndetësisë që t’u jep përparësi të gjithë trupave zgjedhore të vaksinohen para zgjedhjeve”, tha Gashi, ku me këtë u pajtuan të gjithë anëtarët e KQZ-së.

E kryetari i KQZ-së, Kreshnik Radoniqi, ka ftuar partitë politikë që personat që do të punojnë gjatë dhe pas zgjedhjeve të jenë të vaksinuar