OBSH: Koronavirusi ka origjinë nga lakuriqët e natës, nuk mund të ndërtohet në laborator

Organizata Botërore e Shëndetit deklaroi ditën e sotme se provat e tanishme tregojnë se koronavirusi e ri e ka origjinën nga lakuriqët e natës në Kinë, dhe se nuk ishte zhvilluar në ndonjë laborator në Kinë.

“Të gjitha provat në dispozicion sugjerojnë se virusi ka një origjinë shtazore dhe nuk manipulohet ose ndërtohet në një laborator ose diku tjetër,” tha zëdhënësja i OBSH-së, Fadela Chaib në një konferencë lajmesh në Gjenevë të martën, raportoi Reuters.

”Është e mundur, ka të ngjarë që virusi të ketë origjinë shtazore,” tha Chaib.

Ajo shtoi se nuk është e qartë se si u transmetua virusi nga kafshët te njerëzit.

Presidenti Trump njoftoi javën e kaluar se administrata e tij po përpiqet të përcaktojë origjinën e koronavirusit. Raportet dolën në fillim të javës që zyrtarët amerikanë po hetonin teorinë e pa verifikuar se koronavirusi u zhvillua në një laborator kinez.