Nis konferenca e parë në çështjen gjyqësore ndaj Haxhi Shalës

Konferenca e parë mbi ecurinë në çështjen gjyqësore ndaj Haxhi Shalës po mbahet sot.

Ish-eprori i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dy ditë më parë, nuk është deklaruar sot për akuzat që rëndojnë mbi të.

Shala u transferua në Hagë të martën.

Ai po akuzohet për pengim në administrim të drejtësisë.

Sipas Aktakuzës së Konfirmuar, midis së paku 5 prillit 2023 dhe 12 prillit 2023, Shala, në bashkëkryerje me individë të tjerë, ndër të cilët Sabit Januzi dhe Ismet Bahtijari, u bashkërenduan si grup para dhe pas kontakteve personale të Januzi dhe Bahtijari me dëshmitarin 1.

Në të thuhet gjithashtu se, me udhëzim të Shalës, Januzit dhe Bahtijarit u takuan secili më vete me dëshmitarin 1 në dy raste të veçanta për ta nxitur atë që të tërhiqte dëshminë, ose të mos jepte dëshmi në proceset zyrtare para Dhomave të Specializuara të Kosovës, ndër të cilat përmes kërcënimit të rëndë apo premtimit për përfitime.

Sipas Aktakuzës, “kjo sjellje tregon se z. Shala synonte ta frikësonte dëshmitarin 1 dhe të pengonte persona zyrtarë, përfshirë prokurorë dhe hetues të Zyrës së Prokurorit të Specializuar, në kryerjen e detyrave zyrtare.