Në këto komuna do të ketë ndërprerje të rrymës sot dhe të nesër

KEDS ka njoftuar për punimet në rrjet të cilat do të kryhen gjatë ditës së sotme dhe të mërkurës.

Për shkak të punimeve do të ketë edhe ndërprerje të energjisë elektrike.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

01.02.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Banesat e Univerzitetit (kodi 190000074212) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Banesat e Univerzitetit.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, testimi i kabllos 04kV me anë të automjetit matës, pasi është në prishje.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

TS 10 kV Jashanica (kodi 52000003) prej orës 12:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Pograxhë, Qupevë, Jellovc, Resnik, Jashanicë dhe Led Light Tehnology.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i dy shtyllave te tensionit të mesëm në fshatin Jashanicë.

02.02.2022

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lipjan-Qendra 2 (kodi: 41000019) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lipjan – qyteti një pjesë.

Arsyeja: Realizimi i sistemit Hyrje/Dalje, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Jeton Vezir Selimi “Arti Group” (kodi: 12000027192) prej orës 10:00 deri në ora 11:30

Vendet: rr.Ahmet Krasniqi objekti Arti Group.

Arsyeja: Vendosja e kthinës me ndërprerës në trafostacionin ekzistues, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Prizren

1.

Nga NS 110/35/10kV Therandë do të ndërprehet:

LP 10kV Shiroka (kodi: 32000005) nga ora 14:00 deri 15:00

Vendet: Pjesët periferike të Therandës (rr.Reçani); Banesat e Benafit, Banesat e Inxhinieringut, Banesat te Viva, lagjja Hoxha I dhe II.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve mates rrymor në nënstacion sipas rekomandimit të pranimeve teknike, sipas pëlqimit elektro-energjetik.