Nasim Haradinaj nesër del para gjykatës në Hagë

Gjykata Speciale njoftoi sonte se nënkryetari i OVL të UÇK-së, Nasim Haradinaj, do të dalë nesër para gjykatës si i dyshuar për pengim të drejtësisë.

“Nasim HARADINAJ u arrestua më 25 shtator në Kosovë nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në bazë të një fletarrestimi dhe urdhri për transferim, të lëshuara nga një gjykatës i Dhomave të Specializuara të Kosovës.

Për të dyshuarin është lëshuar fletarrestim për vepra penale kundër administrimit të drejtësisë, përkatësisht për frikësim të dëshmitarëve, hakmarrje dhe shkelje të fshehtësisë së procedurës, të parapara në Kodin Penal të Kosovës, sikurse përfshihen në nenin 15(2) të Ligjit nr. 05/L-53 për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar”, thuhet në njoftimin e Speciales.

Seanca do të mbahet në orën 15:00 dhe do të transmetohet edhe në internet