Mijëra pasagjerë zgjohen në vendin e gabuar, stuhia Isha shkakton kaos me fluturimet në Evropë

Mijëra pasagjerë të linjave ajrore në të gjithë Evropën u zgjuan mëngjesin e djeshëm në destinacionin e gabuar, madje edhe në vendin e gabuar, pasi stuhia Isha shkaktoi kaos me fluturime, me dhjetëra anulime, devijime në Evropën Perëndimore.

Zakonisht është mënyra më e shpejtë për të shkuar nga A në B për udhëtime të gjata, por për ata që udhëtojnë drejt dhe nga Irlanda dhe MB, fluturimi u bë një odise.

Aeroportet në Irlandë dhe në Mbretërinë e Bashkuar u goditën keq nga stuhia, me shpërthime deri në 90 mph, sipas CNN.

Shumë avionë që shkonin në perëndim u devijuan drejt uljeve më të sigurta në Evropën kontinentale, shpesh duke fluturuar në destinacion përpara se të dështonin në ulje.

Ryanair u prek veçanërisht, pasi baza e tij është Dublini, ku 166 fluturime hyrëse dhe dalëse u anuluan të dielën, sipas Kevin Cullinan, kreu i grupit të komunikimeve në daa, operatori i Aeroportit të Dublinit.

Aeroporti gjithashtu pa 36 devijime fluturimi dhe 34 rrotullime, ku aeroplanët braktisin uljen në mes të procesit.

Numrat shpjegojnë skenat e jashtëzakonshme që u shpalosën kur avionët përpiqeshin të përfundonin fluturimet e tyre drejt dhe nga Irlanda