Ky do të jetë programi i Festivalit “I Këndojmë Lirisë”

Këtë vit Festivali Folklorik Mbarëkombëtar “I Këndojnë Lirisë” në Klinë, shënon edicionin e 20-tëdhe do të mbahet me 6,7 dhe 8 Qershor.

Drejtori Artistik i këtij festivali përmes, Halit Gashi, përmes një postimi në FB, ka bërë të ditur se kush do të merr pjesë në tri netët, duke shpalosur programin.

Ky është postimi i Gashit në FB:

FESTIVALI FOLKLORIK- Mbarëkombëtar
,,I Këndojmë Lirisë’- Klinë, edicioni i 20-të mbahet më 6 ,7 dhe 8 Qershorë 2022.
Hapja solemne e festivalit bëhet në Kullën e Mujë Krasniqit në Çabiq në orën 11:00.Ndërkaq në orën 19:00,vazhdon për tri net me radhë në Sheshin ‘Mujë Krasniqi ‘ në Klinë.
NATA E PARË
1 Akv ,,Jehona e Dukagjinit” , Klinë
2 Akv , Deçani’ Deçan
3 Akv ,,Selman Kadria”Itog
4 Akv ,,Sharri’ Hani i Elezit
5 Ansambli Autokton ,, Rugova”Pejë
6 Akv ,,Kastriotët” Ferizaj
7 Akv ,,Bajram Curri” Krushë e Madhe
8 Vllëzerit Kryeziu Mleqan
9 Rapsodet Halit Berisha -Bashkim Hoti
NATA E DYTË
1,, Zëri Kamenicës” – Kamenicë
2 ,,Zëri Luginës”- Bujanoc
3 Shka ,,Kqira -Pukë
4 Akv ‘Tingujt e vendlindjes” – Stagovë
5 ,,Anamorava” -Viti
6 Akv ,,Drenica”- Skenderaj
7 Akv ,,Bajram Curri”- Prishtinë
8 Akv ,,Bajram Curri” Krushë e Madhe
9 Rapsodi Lutfi Istogu
10Shkelzen Kelmëndi dhe grupi
11 Rapsodët: Besim Elshani Ali Lestrani
12 Emin Raci, Rapsod
13 Petrit dhe Feriz Krasniqi
NATA E TRETË
1 Akv ,,Malësori” Has
2 Akv ,,Teuta” Durrës
3 Grupi ,,Thesarët Labe” Vlorë
4 Akv,, Qeta e Profetëve” Krumë Has
5 Shka ,,Maja e Karafilit” Plavë Guci
6 Akv ,,Shotë Galica” Drenas
7 Akv ,,Prishtina” Prishtinë
8 Shka,, Duflla” Shkup
9 Llesh dhe Gjin Prënga Lezhë
10 Ikli Punavija dhe Grupi