Kurti bën publik propozimin pesë pikësh për shtensionimin në veri

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti në një konferencë për media ka thënë se ka një propozim për de eskalimin në gjendjen në veri.

Ndërsa ka thënë se në biseda më Borrel dhe përfaqësues të Kuintit ka shprehur përkushtimin dhe angazhimin për de përshkallëzimin e dhe normalizimin e situatës.

“Ditën e  fillova në takim me ambasadorët e QUINTIT folëm për zhvillimet e  fundit dhe i njoftova  për propozimin e qeverisë për de eskalimin për komunat në veri. Propozim që e kam ndarë me Borel. Dje në orën 12 kam pasur telefonat me Borrel në lidhje me situatën në veri pas zgjedhjeve. Sot kam pritur përfaqësues të Quintit. Me z Borel dhe Quintin kam shprehur përkushtimin dhe angazhimin për depërshkallëzimin  dhe normalizim”, tha Kurti..

Propozimi i Kurtit për të normalizuar gjendjen në veri:

Hapi i parë sundimi i ligjit në katër komunat veriore, të sigurohet ndjekja e të gjithë grupeve kriminale.

 Grupet e dhunshme të tërhiqen mënjehetë nga territori i Kosovës. Policia e kosovës apo kfori do të kryjnë… të përbashlët Qeveria do të kordinohet dhe do të shpall zgjedhje të reja në katër komunat veriore  dhe  Kosova dhe Serbia të kthehen   përseri në dialog, ku do të takohemi në Brukaël gjatë kësaj jave