Komandanti i KFOR-it takohet me ambasadorët e QUINT-it, flasin për sigurinë dhe dialogun

Komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Ozkan Ulutas është takuar sot me ambasadorët e vendeve të QUINT-it në Kosovë.

Sipas një njoftimi të lëshuar nga KFOR-i, thuhet se të pranishëm në takim ishin edhe ambasadori i Turqisë në Kosovë dhe shefi i zyrës së BE-së.

Në takim është diskutuar për përpjekjet për siguri në vend, e po ashtu edhe rreth dialogut Kosovë-Serbi.

“Pjesëmarrësit shkëmbyen mendime mbi një sërë temash, duke përfshirë aktivitetet e KFOR-it nën mandatin e tij dhe përpjekjet e tij të vazhdueshme për sigurinë në mbështetje të dialogut të lehtësuar nga BE-ja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, drejt paqes dhe sigurisë së qëndrueshme që respekton të drejtat e të gjithë njerëzve.” – thuhet në njoftim.