KFOR e pranon që brenda protestuesve në Jarinje ka mundur të ketë grupe të organizuara kriminale

KFOR është deklaruar pas protestave të sotme afër kufirit të Kosovës, në Jarinje.

Brenda Serbisë qindra njerëz të maskuar ishin mbledhur para kufirit në Kosovën dhe pati edhe përleshje me policinë serbe.

KFOR’i nuk e ka përjashtuar mundësinë që aty të ketë pasur edhe grupe të organizuara kriminale.

“Sot, pas koordinimit aktiv me të gjitha palët, Forca e Kosovës – KFOR-i, Komanda Rajonale e KFOR-it Lindje ka shtuar praninë e saj në Jarinjë për arsye parandaluese të sigurisë. Kjo rritje vjen si pasojë e prezencës së mundshme të grupeve të organizuara kriminale brenda protestuesve”, thuhet në komunikatë.

Po ashtu tregohet komunikata vazhdon duke treguar se KFOR’i është i fokusuar për ta zbauar mandatin dhënë nga Organizata e Kombeve të Bashkuara.

“Është gjithmonë e rëndësishme që të gjithë personat që marrin pjesë në një protestë të shprehin mendimet e tyre në mënyrë paqësore, duke shmangur dhunën joproporcionale, qëndrimet dhe sjelljet agresive që mund të keqkuptohen dhe të perceptohen si provokim apo dhunë të panevojshme”.

“KFOR-i është plotësisht i fokusuar në zbatimin e përditshëm të mandatit të tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes, në të mirë të të gjitha komuniteteve që jetojnë në #Kosovë”.

“Ekipi luftarak i Brigadës së 76-të të Këmbësorisë “Nighthaëk Brigada”, Divizioni i 38-të i Këmbësorisë, Garda Kombëtare e Ushtrisë së Indianës, Ambasada e SHBA-së në Prishtinë, Kosovë”, mbaron komunikata.