Gjykata Speciale thotë se ka siguruar edhe dy paketa me materiale për krerët e UÇK-së

Në Gjykatën Speciale, ka filluar seanca paragjyqësorë ndaj ish-udhëheqësve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Gjykatësi Nicolas Guillou, para të akuzuarve paraqiti agjendën statusore të kësaj konference.

Ndërsa një prokurore e Zyrës së Prokrurit të Specializuar, tregoi se kanë siguruar edhe dy paketa me materiale për krerët e UCK-së.

“Pas konferencës së fundit, Prokuroria ka nxjerrë edhe dy paketa me materiale… Kemi depozituar një kërkesë tjetër për masa mbrojtëse ndaj këtyre materiale”, tha ajo.

Ndër çështjet që do të diskutohen në këtë seanca janë ecuria e hetimeve të Prokurorisë dhe mbrojtjes, parashtrimi i përgjigjeve ndaj mocioneve paraprake të dorëzuara paraprakisht dhe çështje të tjera që ngriten nga palët.

Në këtë seancë, mbrojtja e Thaçit është ankuar se nuk ka marrë disa nga provat materiale të cilat ikanë marrë edhe 3 të akuzuarit e tjerë.

Gjykata Specialekrerët e UÇK-së