Ekskluzive: Shtyhen për kaq muaj pagesat për këste të kredive, vendimi nga BQK

Pas situatës së krijuar së fundmi në vend pas pandemisë së koronavirusit, Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, ka marr vendim për shtyrjen e kësteve të kredive.

Burime të Gazetës NewBorn brenda BQK-së tregojnë se koha për shtyrjen e kësteve të kredive është për një përiudhë tre mujore.

Vendimi zyrtar pritet të hyjë të hënën në fuqi.

Ky vendim vjen pas shumë vendmeve që së fundmi u morën në vendin tonë, përfshirë këtu mbylljen e shkollave, universiteteve, kolegjeve, lokaleve, restaruranteve, kafiterive si dhe vendosjes së tri komunave në karantinë, pasi në vendin tonë u shfaqën 5 raste të prekjes me koronavirus/GazetaNewBorn/