Distria Krasniqi e para e botës për vitin 2023

Distria Krasniqi e ka mbyllur vitin 2023 si lidere e renditjes botërore në xhudo.

Xhudistja kosovare ka grumbulluar 7715 pikë gjatë vitit 2023.

Ajo ka fituar një medalje të artë, katër të argjendta dhe një të bronztë.

”Ajo është dhurata që vazhdon të japë. Distria KRASNIQI gjeti lavdinë olimpike në kategorinë -48 kg dhe më pas vuri syrin në një sfidë të re, marrjen e peshës -52 kg, e njohur tashmë në Kosovë nga Majlinda KELMENDI.”, thuhet në njoftimin e Unionit Evropian të Xhudos.

Rezultatet e “Disit” në vitin 2023

???? Paris Grand Slam 

????Tbilisi Grand Slam 

????Hungary Masters 

????Baku Grand Slam 

????Kampionati Evropian 

????Kampionati i Hapur Evropian 

https://x.com/europeanjudo/status/1739971951333195808?s=20